CHATEAUBRIAND
AUX CHAMPIGNOS
Ingrediënten
4 chateaubriants, 10 cl vleesfond, 150 gram boter,
250 gram verse morilles, 25 centiliter crème fraîche,
1 glas port, 1 theelepeltje mosterd, 2 sjalotjes - fijn gesneden,
1 klein lepeltje truffelvocht, zeezout en vers gemale peper
Bereiding
- Als de morilles droog zijn, laat ze dan eerst
25 tot 30 minuten wellen in het lauw water - en anders was ze goed
en meerdere keren in verschillend water. Snijd ze daarma in grote
stukken
- Smoor ze paddestoelen daarna gedurende een kwartier
en giet het vocht daarna af. Vervolgens bakt u de sjalotjes met
een beetje boter tot ze mooi glazig zijn. Voeg daarna de paddestoelen
eraan toe, en de mosterd en de crème fraîche. Laat
het nu op een zacht vuurtje het doorkoken totdat het een mooi gladde
consistentie heeft, tegen 'dik'aan. Desgewenst voegt u nog wat zout
toe.
- Bak de Châteaubriants met boter totdat
ze goudgekleurd zijn (voor het omdraaien mag u absoluut geen vork
gebruiken zodat het vocht eruit kan lopen) U kunt bakken tot eenieders
smaak (saignant of mi-cuit). KLes ze in een warme schaal.
- Koel de bakpan af met de port en voeg de fond
eraan toe als de port begint warm te worden. Voeg daarna het truffelcoht
toe. Smelt daarna - beetje bij beetje - de 75 gram boter in het
mengsel laten smelten totdat een mooi gladde saus ontstaat
- Giet deze saus over de Châteaubriants,
en giet daar overheen de morilles en hun saus en dien het vlees
op met een mooie Bourgogne.
|
|